fredag 5. februar 2021

Hos Lavendels kollega

På tirsdag i forrige uke snakket jeg med Lavendel, i dag ringte det en kollega av henne for å si at det var min tur på ventelisten. Jeg trodde først at det var en feil, for altså, under to ukers ventetid? hva skjer i kommunen liksom!? så tenkte jeg at det kan jo hende at jeg går som en hastesak, og at det var derfor det gikk så fort, men hva som stemmer vet jeg ikke. Og samme kan det egentlig være, for jeg er happy for at ting for en gangs skyld går litt fort! 

Lavendels kollega sa spørrende "Men du kan vel ikke i dag?" og jeg "joda! det kan jeg! bare jeg får spise frokost så er jeg fri som fuglen!" Det er jo strenge korona-tiltak men jeg kunne velge mellom å få besøk av henne eller komme opp på kontoret hennes. Jeg valgte det siste, for da slapp jeg nemlig å hive meg rundt og haste-rydde min lille rotehule, hahahaha! Så to timer senere satt vi og pratet om rullestoler, jeg hadde allerede sett meg ut en jeg vil ha, hihi! Lavendels kollega lo og sa at jeg burde jo egentlig jobbe på Hjelpemiddelsentralen siden jeg visste mer om hjelpemiddeldatabasen enn det hun gjør, hehe! Men altså, rullestoler er egentlig noe jeg har ønsket siden jeg var tenåring, den gangen var det en fjern, fjern drøm, nå er det et virkelig behov, eller, det var det den gangen og men ikke så stort som nå. Den gangen hadde jeg ikke fått gjennomslag et eneste sted, det var svært få som trodde på meg og plagene mine, denne gangen er ting heldigvis mye bedre, og ikke minst så har jeg en diagnose, det gjør alt så mye enklere!

Vi har søkt om en aktiv stol til meg, forskjellen på en aktiv stol og en allround stol er ikke så stor, men en aktiv stol er som regel bedre å sitte i enn en allround stol. Aktive stoler er for de som trenger rullestoler mer fast enn de som har en allround stol, den er mer for transport fra a til b. Men fordelen med en aktiv stol er at den som regel er lettere enn en allround stol, den er som regel bedre å sitte i og ikke minst så er det flere tilpasningsmuligheter, noe lange meg trenger! Lavendels kollega er optimistisk og hun mente at jeg kommer til å få søknaden innvilget, og det er jo bra!

Nå skal jeg gomle i meg snop, har egentlig spist nok de siste dagene, men jeg får heller skjerpe meg fra søndag av...:p

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar