mandag 31. desember 2018

Litt om året som har gått

På yogaen i går sa yogalæreren at vi skulle nevne, inni oss, en god ting vi har gjort for oss selv i 2018! Jeg HATER sånne ting, ikke fordi jeg ikke har noe å si, men fordi det alltid dukker opp en stemme som alltid skal kommentere ting jeg nevner... Det er jo bare min egen stemme, ikke kommer den så ofte heller, men når sånne ting kommer opp, ja, da syns jeg det er grådig vanskelig... Men jeg klarte faktisk å nevne flere ting da, til tross for at jeg på en måte motsa meg selv... Og en av tingene jeg har gjort for meg selv er å gå på yoga! jeg har vært på utallige timer hos Sommerfuglen og en del hos superkollegaen hennes! Og så er jeg jo flink til å gjøre hjemmeleksene mine da, bare spør Humlen! Hihihihi!

Ellers har jo egentlig 2018 vært et relativt greit år! Egentlig vil jeg vel kalle 2018 for det beste året etter Solstrålen-Humlen-tidsregningen i 2014 begynte! Joda, det har vært mange stunder jeg kunne ha vært foruten og om jeg hadde skrevet opp hver minste lille detalj på både det gode og det dårlige, så tror jeg fremdeles at det er flere dårlige dager enn gode! MEN jeg har en mye fullere verktøykasse nå enn når jeg begynte hos Sommerfuglen for snart fem år (oh my gosh, hvor blir årene av egentlig?), så jeg takler det på en mye bedre måtte enn før!

I tillegg har jeg jo vært på flere reiser i året som har gått! Okay, så har to av tre turer være helserelatert da, men det har likevel vært turer til steder jeg aldri har vært før! Ferieturen med familien var ufattelig slitsom men den var også fin! Tromsø var vel den beste turen av de to helserelaterte turene! Stavern var grei den altså, men jeg sitter på en måte igjen med mer utbytte av turen til Tromsø enn turen til Stavern rett og slett fordi jeg ble møtt på en veldig god måte av fysioterapeuten på NMK!

Fjellet Fløya i Tromsø

Min vidunderlig skuter må jo bare nevnes! Nå har jeg straks hatt den i et helt år og den har vært helt fantastisk å ha! Ja, det er ulemper med å ha en skuter, jeg beveger meg på en måte mindre, men samtidig så er det betraktelig enklere å slenge seg med på en yogatime nettopp fordi jeg kan kjøre dit og sparer dermed masse energi! Beina spares også, for å traske over fire kilometer til sammen i tillegg til yogaen, det er heavye greier det!


Humlen må også ha en stor takk, faktisk en veldig, veldig stor takk!! hun og Godis har vært to vidunderlige, trofaste og fantastiske hjelpere gjennom mye tøft og vanskelig! Jeg har lært så ufattelig mye av de og vi har vært igjennom ganske mye altså! Blant annet så har vi vært på langtur til området jeg vokste opp i, der gikk vi på et lite stykke av skoleveien fra barneskolen og så var vi ved ungdomsskolen min. Der gikk vi til og med over skolegården! Turen var på en måte vellykket, på den andre måten så var den ikke det, årsaken var at jeg fikk en skikkelig meltdown mens vi var der og jeg knakk ganske heftig sammen. Men Humlen og Godis visste råd og fikk meg tilbake til nåtiden! En del yoga har vi også gjort, når yogalæreren i Humlen kommer frem er det ganske interessant altså! Hun kan jo veldig mye om kroppen og har fortalt meg ting som har gjort at det har gått opp et lys for meg! Humlen er en dame med bein i nesa og er superdyktig på å hjelpe meg med å sette ned foten min når det trengs, og hun setter også ned sin fot når det trengs, sånn som når jeg var i AFT-tiltaket i september og jeg bare ble verre og verre av å være der! Og hun har vært min stemme på møter med NAV-damen og Langbein, det har vært veldig godt altså! Nå er hun klar til å brette opp ermene og gå gangen mot en ufør i lag med meg!

Min gode Rosen fortjener også å bli nevnt! Hun har løsnet opp utrolig mye i kroppen min! Det er fremdeles alt for mye igjen, men nå funker kroppen min litt bedre enn hva den gjorde før jeg startet hos henne! Sommerfuglen er heller intet unntak! hun har ledet meg og mange andre gjennom utallige timer med yoga! Kroppen min klarer ikke alle yogastillingene, men det gjør absolutt ingenting! Sommerfuglen er en kløpper i å kommentere når vi gjør det bra og når vi prøver! Når jeg "dundrer" inn i veggen eller ned på matten så får jeg som oftest en veldig oppmuntrende kommentar fra henne, og det setter jeg pris på! Så Sommerfuglen - you rock! 

Nå skal jeg strikke, det skal nemlig være det siste jeg gjør i år og det første jeg gjør til neste år!

Så kjære mine gode og trofaste lesere, 
tusen takk 
for det gamle og 
et riktig godt nyttår!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar