torsdag 13. august 2015

Den gode delen av barndommen min - ferieparadiset mitt

Barndommen min har ikke akkurat vært den beste, langt ifra. Dersom jeg ser bort ifra skolegangen og hva min biologiske far gjorde mot både meg, mine to storesøsken og mamma´n vår, er det jo ikke så mye igjen men noe er det, heldigvis! En av de tingene er feriestedet vårt! Frem til jeg var nesten 15år hadde vi et feriested på indre Østlandet, det er et fantastisk sted! Siden jeg velger å være litt anonym her inne velger jeg å ikke fortelle hva stedet heter:) Dessverre er det faktisk over 12år siden jeg sist ferierte der. Grunnet diverse ting som jeg ikke vil gå dypere inn på her tilhører ikke hyttene lengre familien, fryktelig trist men det er ikke noe å gjøre med det... Men likevel vil dette stedet for alltid være mitt barndoms ferieparadis!<3 

Der oppe var vi sommer som vinter, det var langt å reise så det ble kun turer når det var ferie over en uke eller lengre. Ofte kom også besteforeldrene mine opp dit, iallfall i de fellesferiene som var for hele landet, slik som påsken, i tillegg kunne onkelen min og hans familie også feriere der samtidig. Vi hadde noen flotte gamle tømmerhytter. Strøm var innlagt men vi hadde ikke innlagt vann eller do. Utedo og potte var det som ble brukt mens vannet hentet vi i bøtter like i nærheten.

Om sommeren gikk det mye i fotturer i fjellet, både i nærområdet og et stykke unna med biltur først. Den gangen var det lite utbygget så vi hadde mange stier og gå på, mamma hadde også dette som feriested som liten så hun var godt kjent og kunne fortelle mange, mange historier! Ellers lekte vi masse på tomten og i området rundt, badet gjorde vi også men da reiste vi gjerne med bil et stykke. Vi laget også hytter av stoler og tepper og hva ellers vi hadde og leke med, snekret gjorde vi også. Det var den gangen vi brukte fantasien hele tiden og ikke hadde verken pc, nettbrett eller mobil, ikke engang telefon hadde vi der oppe, da måtte vi gå i telefonkiosken og ringe:p Det var tider det!:p

Om vinteren gikk vi på ski stort sett hver eneste dag. Niste, appelsin og kvikklunsj var med i sekken, mulig kakao også. I tillegg var det jo mye snø den gangen så det ble mye snøhule-bygging og masse aking! I tillegg måtte vi også alltid grave oss ned til hyttene, de var som oftest nedsnødde, de første timene måtte vi også sitte med yttertøy på siden det ikke var særlig varme inne. Om kveldene ble det mye yatzy, ludo og kinasjakk, det gikk også mye i tegning, lesing og andre typiske familieting, det gjaldt forsåvidt om sommeren også da.

Dette er et sted jeg savner vanvittig mye! Heldigvis kan jeg dra opp dit om jeg vil, men jeg må ha litt penger til hotell siden vi ikke har noen sted å bo der lengre. En vakker dag skal jeg dra tilbake dit, om det blir i høst eller til neste år vet jeg ikke, men den dagen jeg kommer tilbake dit kommer forhåpentligvis til å være god! Jeg kommer neppe til å kjenne meg igjen så veldig mye, det har nemlig skjedd veldig store forandringer der oppe, men jeg tror likevel at minnene jeg har vil være der like sterkt når jeg er tilbake!

Nå skal jeg legge meg, i morgen skal jeg kanskje ut på en biltur, er ei jente i familien som skal tilbake til internatskolen sin siden skolen starter igjen etter en lang sommerferie.

Ha en strålende kveld videre 
og 
en natt fylt med gode drømmer<3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar