tirsdag 5. juli 2016

Litt blodig urettferdig - om blodgivning og arbeid

Jeg fikk en mail fra blodbanken i dag, der stod det: 

Kjære Live
Vi har behov for mer blod av din blodtype snarest mulig.

Har du anledning til å komme å gi blod på Haukeland en av dagene?
(Blodbussen er dessverre ikke ute i skoleferien).
Send oss gjerne en mail eller kontakt oss på tlf med forslag til tid.
Svar kun hvis du kan komme.
På forhånd takk for hjelpen!


Jeg vil veldig gjerne gi blod og kan nesten stille opp på dagen for de. Problemet er bare at jeg får IKKE LOV... i fjor høst eller noe ble jeg nemlig nektet å gi blod, ikke fordi jeg var syk, hadde vært i utlandet, hadde for lav blodprosent, gikk på medisiner eller noe sånt, neida! Det var fordi jeg ikke er i ARBEID! det er nemlig sånn at man må være i arbeid (eller, ikke sykemeldt!) for å få gi blod da det er fysisk anstrengende eller noe i den duren der... skulle bare ha latt være å si noe om det rett og slett! (At jeg har fått en diagnose nå var ikke et tema den gangen da det ikke var noen symptomer eller noe annet sånn det er nå). Forstå det den som kan! 

Så siden jeg ikke kan jobbe kan jeg ikke gi blod... Det er veldig synd for blodbanken, for det er ingenting som tilsier at jeg ikke har godt av å gi litt blod (her ser vi vekk fra mulige begrensninger pga CMT`en da!) og blodprosenten min er også veldig fin! Solstrålen lo litt når jeg fortalte det til henne og hun skjønte heller ikke det helt.
Jeg har AB som er av den sjeldne blodtypen, varianten min innen AB er ikke så sjelden da men jeg er i den gruppen av mennesker som har minst vanlig blod, faktisk bare 4% har AB. Sånn sett er jeg heldig, jeg kan nemlig motta blod fra alle typer, derimot kan jeg bare gi blod til samme type som meg selv.

Kanskje jeg skal sende en mail og høre likevel? angående kroniske sykdommer står det at det avgjøres i hvert enkelt tilfelle, så det er jo en mulighet likevel. Forresten, tror jeg venter til jeg kanskje har litt mer klarhet i det siden ingenting er helt sikkert ennå.

Men om du ikke har nåleskrekk oppfordrer jeg deg til å bli blodgiver! Vær med å redd liv!<3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar