mandag 28. september 2015

Til alle mine medkvinner

Vel, dette er kanskje ikke et typisk tema man skriver om i en blogg men likevel er det veldig, veldig viktig! September er nemlig måneden for bevissthetsgjørelse av gynekologisk kreft. Den er ikke like kjent som oktober som er måneden for brystkreft, men likevel er den veldig viktig!

Fra du fyller 25år er det anbefalt at du tar celleprøve hvert tredje år, dette får du brev om fra kreftregisteret slik at du ikke glemmer det. Brevet har kommet til meg enten to eller tre ganger, hver gang jeg så konvolutten bare grøsset jeg, åpnet brevet, leste kjapt igjennom det og la det vekk. Ville ikke og hadde absolutt ikke lyst til å tenke på det engang! Så jeg har utsatt og utsatt dette her, det har ikke fristet og jeg har vel hatt litt angst for dette på grunn av en undersøkelse jeg hadde som fireåring. Da var jeg veldig plaget med urinveisinfeksjon og dermed måtte jeg gjennom masse undersøkelser. Men nå har jeg gjort det! Det lønnet seg nemlig å fortelle Solstrålen at jeg ikke hadde gjort det og dermed hadde vi en avtale om at undersøkelsen skulle gjennomføres. Litt sent ettersom jeg passerte 25år for to år siden, men fra nå av skal jeg ta det litt mer på alvor og ta oppfordringen når brevet med påminnelse kommer!

Husk at du kan gå til fastlegen din, hun/han er nok vant til at pasientene ikke syns det er en så veldig gøy eller behagelig undersøkelse. Ikke tar det så veldig lang tid heller, og så er det ikke like fælt som flere vil ha det til, dersom du leser noen skrekkhistorier på nettet slik jeg gjorde før jeg skulle i ilden...:p Jeg tror ikke jeg satt i stolen i mer enn knappe fem minutter. Og klarer du å puste med magen og slappe av (iallfall litt) går det mye bedre!:) Men ja, det er litt ubehagelig og for noen kan det nok gjøre litt vondt, så vet du det.
Et annet tips er å ha på seg en kjole, tunika eller en lang genser, da føler du deg ikke så veldig naken. Bruk gjerne en tights fremfor strømpebukse, da kan du beholde sokkene på og er dermed ikke helt avkledd.

Er det lenge siden du har gjort det eller er du som meg som bare har utsatt det, er det bare til å gjøre noe med det. Hopp i det og bestill en time hos fastlegen din og få det unnagjort! Gjør det for de som er glad i deg, for kroppen din og ikke minst for din egen skyld! <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar