torsdag 1. september 2016

Avledningslister

Har du hørt om det før? jeg har men jeg har aldri brukt det selv, bare tenkt tanken om at det kanskje muligens hadde vært greit og vurdere om jeg burde lage det selv, opptil flere ganger faktisk. Tror også muligens at Fru Klem og jeg har pratet om det men det skal jeg ikke si helt sikkert! Solstrålen og jeg har iallfall snakket om lystbetonte ting å gjøre og denne listen er jo på en måte det, iallfall for min del. Avledningslister var iallfall et lite tema hos Humlen på onsdag og siden har jeg grublet litt på det. 

Uansett, sånne lister kan brukes til så mangt, det kommer an på hva du trenger en sånn liste til. For min del kan den brukes på mye, både når jeg kjenner at elven renner over og kommer med alt det innebærer - flashbacks, minner, drukning, angst, panikk etc., men også når beina er smertefulle og da gjerne mer smertefulle enn vanlig!

Jeg laget en liste i sted, jeg nummerte den men tenker at jeg ikke må bruke listen slavisk. Har jeg listen har jeg en ide om hva jeg kan gjøre når jeg trenger det og så kan jeg jo alltids gjøre flere ting samtidig om ting er så ille/vanskelig/vondt at det trengs, sånn som å strikke, høre på musikk og drikke kakao, eller høre på musikk og gjøre mindfulness eller yoga.

Avledningsliste
1. Strikke i 15minutter
2. Se på tv.
3. Skriv dagbok (eventuelt les 
noe Solstrålen eller Humlen har sagt)
4. Mindfulness/yoga
5. Kok vann og lag litt kakao
6. Finn frem fargene og fargelegg
7. Hør på radio, eventuelt LPer
8. Spill «Plants vs. Zoombies»
9. Les et kapitel eller tre

Det kan jo også stå mye annet på sånne lister! F.eks. om du har noen du kan ringe eller sende melding til når ting står på som verst, gå en tur, se en film, vaske opp, rydde, sortere noe, se i gamle album, uansett må det være noe som kan funke for akkurat deg! prøv deg frem om du trenger det, lag flere lister om du vil det - en for når det skjer og en for når noe annet skjer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar