fredag 27. oktober 2017

Møte med smerteklinikken

Da er smerteklinikken vel overstått! 
Men fy søren så vanskelig det var å stå opp når den første alarmen ringte litt over syv! Så tidlig har jeg ikke vært oppe på tja, kanskje et år eller noe sånt!

Jeg møtte en veldig hyggelig overlege og vi pratet ganske mye. Hun hadde hentet fram eldgamle epikriser som hun begynte å snakke om, jeg satt bare der som et stort spørsmålstegn for jeg skjønte ikke hvor jeg hadde vært til å begynne med:p Hun sa nemlig bare forkortelsen for stedet og den kunne ikke jeg. Det stedet var bare håpløst og tilbudet jeg skulle få tilpasset ble aldri tilpasset, så når jeg takket nei ble de rett og slett drit sure, men det er en annen historie! 

Hun hadde som sagt veldig mye info om meg, noe ble rettet på, noe ble strøket ut og veldig mye ble lagt til. Jeg har jo laget en medisinliste til Humlen, den tok jeg med, og det likte overlegen veldig godt! Listen over medisinene spesialistene i USA anbefaler at vi med CMT unngår hadde jeg også printet ut. Når hun hadde lest alt sammen sa hun at det var ikke så ofte pasienter kom så forberedt som det jeg gjorde, haha! 

Men dessverre har de ikke noe å tilby meg... jeg vil IKKE ha medisiner som jeg må gå på fast, jeg vil heller IKKE ha medisiner som også brukes mot depresjon og angst! Jeg fikk nemlig tilbud om cymbalta, det er for depresjon, generalisert angstlidelse og diabetisk nevropatisk smerte. Ikke har jeg depresjon, angst, tja, men den kan isåfall legges inn i PTSD`en min og ikke har jeg diabetisk nevropatisk smerte siden jeg ikke har diabetes! Men det og CMT`en går jo innunder polynevropati da. Men jeg har likevel ikke behov for å få økt serotoninen i sentralnervesystemet, noe som cymbalta gjør. Noe jeg bare kan ta ved behov finnes ikke per nå, det er fryktelig dumt men ikke noe å gjøre noe med!

Videre snakket hun om viktigheten av å ha en fastlege når man er kronisk syk, et sted hvor informasjonen om meg er samlet og en som kjenner meg. Tror kanskje hun la merke til alle de forskjellige navnene som står på henvisningene mine, det er jo både Solstrålen, Syklisten, den trege og han jeg har nå. Altså, av alle fastlegene jeg har hatt, er på min syvende nå, er det kun to stykker jeg har klart å prate med, og det var Syklisten og Solstrålen!

Det eneste de eventuelt kan gjøre er å kanskje gi meg en time hos fysioterapeuten slik at jeg kan få litt opplæring i TENS-apparat. Overlegen skulle prate med fysioterapeutene og høre hva de tenker om meg og min situasjon. Hun sa også at det kunne hende at det er Fysio-damen som vil få det dersom fysioterapeutene der finner det mest fornuftig. I tillegg er det sånn at det er veldig vanskelig å få TENS-apparat dekket, husker ikke hvorfor da men hun anbefalte meg heller å kjøpe mitt eget på Clas Ohlson til rundt fem hundre kroner. Men jeg gidder ikke å gjøre det før jeg eventuelt vet at noen kan lære meg å bruke det skikkelig!

Etter at jeg hadde vært der fløy jeg ned til Drevelin! Der hadde jeg en timeavtale med skodamen min, hadde et par sko igjen for mitt første år og jeg lar ikke den sjansen gå fra meg altså. Hun hadde bestilt et par kule sko til meg men de var ekstra brede og ble dermed alt for store til meg. Så da måtte vi prøve litt andre typer og til slutt fant vi et par jeg likte og ville ha! 

Så dro jeg videre til byen, trengte en bursdagsgave! Jeg klarte til og med å finne en julegave, og det til 25%!:p Måtte jeg bare klare å fortsette den trenden slik at jeg slipper å stresse med gaver i desember!

Jeg er innmari glad for at det er helg nå altså! helgen inneholder et bursdagsbesøk men morgendagen er heldigvis fri for planer og jeg kan gjør nett som jeg vil!:D Nå skal jeg lage litt middag, det er virkelig på tide siden jeg har tenkt på det en stund:p


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar