torsdag 5. oktober 2017

Sukk!

Sukk! for en dag dette har vært! Dagen startet egentlig ganske greit men så ble det bare verre og verre for hvert minutt som gikk. Turen til Sommerfuglen var fryktelig våt, heldigvis har jeg tydeligvis lært noe av turen på mandag, for i dag kledde jeg meg nemlig i skikkelig regnkåpe og turbuksen min! Og under regntøyet hadde jeg både yogatøy, ulltrøye, skjerf og fleecejakke, så kald var jeg ikke mens jeg var ute og gikk! 

Men når yogatimen hadde startet mistet jeg fullstendig varmen, selv om jeg lå på et ullteppe og hadde et annet over meg var jeg skikkelig kald. Heldigvis kom varmen tilbake litt etter litt, men plutselig ble jeg kjempesvimmel og endte opp med å ligge i barnets stilling... Vi jobbet med lever- og galleblæremeridianene, tror jeg hun sa, og der sitter det irritasjon visstnok, og gjett hvem som ble mega irritert? jo, det var Live når hun var på Elkjøp! Jeg måtte nemlig reklamere på aktivitetsklokken min for remmen gikk opp i sømmene. Da jeg leverte den inn fikk jeg beskjed om å gå inn i butikken og få en ny der, ååh, som jeg hater den ordningen Elkjøp har med forskjellige innganger og lange avstander! men inne i butikken sa damen bare - nei, de har vi ikke inne for tiden! det kommer kanskje noen med bilen i dag men de er ikke i den fargen du vil ha! Hun kunne bestille men det ville iallfall ta en uke, og så lenge ville ikke jeg være uten altså! Enden på visen var at jeg dro til byen, der hadde de nemlig en som var i både størrelsen og fargen min! Så da fikk jeg et gavekort med meg sånn at jeg kunne "kjøpe" den der. Så langt, så greit, trodde jeg da!

I butikken i byen lå den heldigvis og ventet på meg. Problemet var bare at den har steget i pris siden jeg kjøpte den, og gavekortet inneholdt bare summen jeg betalte. Det fikk ikke jeg noen som helst beskjed om og var dermed alt annet enn villig til å betale mellomlegget, det hadde jeg ikke vært uansett, for altså, reklamasjon er reklamasjon! Men butikkmannen var, i motsetning til sine kollegaer et stykke unna, mye mer serviceinnstilt og når jeg sa at det faktisk var reklamasjon og at ingen hadde gitt beskjed om at jeg måtte ut med mer penger fikset han det! Skulle jo egentlig bare mangle altså! Når jeg satt på bussen hjem igjen rant resten av irritasjonen ut av meg, heldigvis! 

I morgen skal jeg forresten til naprapaten min igjen, det gleder jeg meg til! iallfall å fortelle at det ser ut som om behandlingen hennes fungerer på meg! Det fungerer iallfall litt da, mulig CMT`en har en liten del av skylden når det gjelder halsen men det vet jeg ikke helt da. Jeg leste nemlig i går at man kan ha pustevansker, spesielt når man ligger flatt. Årsaken til dette er enten pga. dysfunksjon eller lammelse i diafragma,  en annen muskelsvakhet eller krumning i ryggen (har både skoliose og kyfose (bedre kjent som pukkelrygg)). Diafragma er forøvrig et begrep for mellomgulvet, den kuppelformede muskelen som skiller brysthulen fra bukhulen. Dette er faktisk et mindre kjent symptom på CMT.

Nå ligger jeg innpakket i ullteppe, har ovnen på fullt og vurderer om jeg skal poppe litt popcorn og kanskje koke litt vann sånn at jeg kan lage en kopp te. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar