tirsdag 27. oktober 2015

Boken om Odin

Jeg leser boken om Odin, han som tok livet sitt bare 13år gammel i fjor, og det er fryktelig, fryktelig tøft! Jeg kjenner meg så ekstremt godt igjen i veldig mye av det Katrine (mamman hans) skriver om Odin men også om henne selv og kampen hun hadde for sønnen sin. Når jeg leser om alt hun gjorde for Odin ser jeg min egen mamma for meg, alt hun gjorde for å få hjelp men likevel ikke fikk. Det er skremmende å lese om hvor vondt og tøft han hadde det. Og det er skremmende å høre om alle andre som har vært igjennom lignende historier som meg uten at de fikk den hjelpen de så absolutt skulle ha hatt! Det kunne ha vært meg som var Odin men det er det ikke, jeg var inne på tanken på tanken om å ikke leve lengre men det ble heldigvis bare med tanken på tanken. For Fru Klem fikk nemlig vite om det da vi snakket sammen en gang og gav meg streng beskjed om at jeg aldri fikk tenke sånne tanker igjen. Men hvor jeg hadde vært om hun ikke hadde kommet inn i livet mitt vet jeg ikke, ikke at jeg hadde noen konkrete planer om noe som helst sånt men mer på at jeg kanskje hadde havnet i feil miljø eller lignende. Det var nemlig veldig dårlig miljø der jeg vokste opp, flere har havnet på skråplanet og en av de jeg gikk i klasse med på barneskolen døde også pga det han ble lokket til i miljøet han havnet i.

Hvor lurt det er av meg å lese den boken vet jeg ikke helt da, den vekker veldig mye i meg. På bussen på vei til Solstrålen i går satt jeg og leste i den, tårene bare rant og rant og jeg måtte til slutt bare legge bort boken for jeg hikstet og gråt veldig mye. Fortsatt har jeg ikke klart å komme meg igjennom boken, jeg må ta det litt stykkvis for jeg får sånne gråteanfall, både på grunn av sinne men også sorg. Men jeg nærmer meg slutten og jeg gir meg ikke før jeg har kommet til siste side. 

Det er en veldig vond og forferdelig bok men det er også en bok med veldig mye kjærlighet i. Det er en bok som virkelig bør leses! Har du med barn å gjøre enten på den ene eller andre måten bør du så absolutt lese den!
En rose for Odin og alle andre lys som har slukket<3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar