onsdag 22. november 2017

På et venterom

På et venterom sitter det forskjellige mennesker, men alle har noe til felles, de skal til undersøkelser. 
For noen er det en ren rutine, for andre er det noe helt nytt, ukjent og kanskje veldig skremmende, vil de endelig få svar på spørsmålene sine? Vil de få gode nyheter? Dårlige nyheter? Vil de få hjelp? Vil turen som kasteball i helsesystemet endelig være over?
En har med seg en støtteperson og sitter å snakker lavmælt, ut ifra dialekten har de kommet langveis fra, andre sitter alene, noen stirrer ut i luften mens andre har nesen ned i et blad eller mobilen. Noen er vant med venting og har sekken full av strikketøy og sitter å strikker for å få tiden til å gå.
Heldigvis er det godt og varmt der inne, ute herjer nemlig høststormen og regnet, ja, det pisker mot rutene slik det bare kan i Bergen. Så så særlig mye av den ellers vakre utsikten mot Vidden er ikke det så veldig mye av.

Ute i gangen er det masse lyder av folk som beveger seg. Noen leger haster forbi i flagrende legefrakker, andre går rolig med bestemte skritt, vil skrittene stoppe i døråpningen og si navnet ditt? Pasienter kommer gående forbi, noen med ledsagere, andre med krykker eller i rullestoler. En lege kommer, vil ha med seg fru Hansen, ingen av de på venterommet er henne. Men ute i gangen kommer det et ja fra en mann, konen har fått seg en seng og ligger der og venter. De vil gjerne ha sengen med seg og legen ordner det. Så er det stille en liten stund. Plutselig høres det høylytte og ivrige stemmer, forbi kommer det en liten flokk med leger, mulig noen av de er studenter som snart selv vil gå og hente pasienter på egenhånd men i mellomtiden sluker de alt de bare kan av de mer erfarne frakkene. Så kommer det endelig en lege til, hun vil ha med seg Arne, Arne reiser seg og går med rolige steg etter legen. Deretter blir Jenny hentet, igjen sitter bare Live med strikketøyet sitt, hun er ikke overrasket over forsinkelsen som nå snart er på 20minutter. Så hun er veldig glad for at hun la turen innom strikkebutikken og kjøpte både garn og pinner, og en julebrus på Joker, hihi:p, før hun dro til sykehuset.

Plutselig dukker legen opp - Dahl! og før Live får sukk for seg har han snudd og flydd bortover i gangen. Live haster etter, med både sekk, jakke og flagrende garn etter seg. Og så er den årlige kontrollen i gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar