torsdag 10. august 2017

NAV i et nøtteskall!

På nav-møtet på mandag så snakket vi jo om sluttrapporten fra avklaringsfyren, jeg fortalte nav-damen at jeg hadde skrevet litt rettelser til den for det var del feil. Da sa hun at jeg gjerne kunne levere den slik at den kunne følge saken min! Humlen fikk lese den på nytt i går for jeg var litt i tvil om jeg skulle levere den eller ikke, hun syns jeg absolutt skulle gjøre det for da får nav min stemme angående avklaringsopplegget. Det har hun rett i og siden jeg ikke fikk sagt noe i forhold til sluttrapporten før den ble sendt avgårde så fant jeg ut at de skulle den.

Men NAV skal jo være så vanskelig! Selv om de vil at man skal klare å ordne mest mulig via nettet, så kan vi likevel ikke få sende mer enn tusen tegn på en melding via "mitt nav". De kan derimot sende mer til brukerne... Man kan midlertidig sende i flere omganger, problemet med det er bare at da må saksbehandleren svare på meldingen og i tillegg åpne for at bruker kan svare en gang til og dermed sende i en omgang til. Gjør man det så mister teksten all formateringen, så alle eventuelle fete, understrekete og kursive ord forsvinner og i noen tilfeller så er jo det dumt! Det neste alternativet er å printe det ut sammen med en førsteside og sende det til adressen som står på førstesiden, i mitt tilfelle skulle det bli sendt til NAV i Oslo for det er der skanningsavdelingen er. Det tredje alternativet er visst egentlig ikke et alternativ likevel! For det å printe ut det man har skrevet, troppe på opp på det lokale nav-kontoret og levere det personlig, nei, det er for vanskelig for nav å takle altså!

Jeg valgte nemlig alternativ tre, som egentlig ikke er et alternativ, troppet opp og ville levere det selv. Damen jeg møtte ble veldig i tvil og visste ikke helt om hun ville ta det i mot, men heldigvis gjorde hun det! For det er absolutt ingen i NAV som har sagt til meg at jeg ikke kan levere noe direkte til kontoret, og så lenge ingen har sagt det til meg så fortsetter jeg jammen meg å gjøre det om det er det enkleste for meg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar