torsdag 13. oktober 2016

En lang dag

Hvor har denne dagen blitt av egentlig?
Jeg dro hjemmefra allerede kvart over ti, målet var Bamsen og Karamell men dessverre var ikke de på jobb... Så da hadde jeg jo plutselig ingenting å gjøre på, etter en tur på et kjøpesenter satte jeg meg på en buss tilbake til sentrum. Planen var egentlig å dra hjem igjen men det hadde jeg egentlig ikke så lyst til, det var jo fortsatt tidlig på ettermiddagen! Så derfor dro jeg til et sted jeg ikke har vært på over halvannet år, tror jeg da. Men iallfall, jeg dro til kirkegården hvor oldeforeldrene mine ligger, de eneste av den grenen som faktisk er begravet i denne byen. Oldemor er også den eneste av oldeforeldrene mine som jeg har truffet, alle de andre var døde lenge før jeg ble født. 

Jeg elsker jo slektsforskning men hennes slekt er en nøtt å knekke, jeg har ikke klart det helt og det er litt dumt for jeg er nysgjerrig! To av barna hennes lever fremdeles men ingen av de vil prate så mye! Men kirkebøkene som ligger på nettet klarte faktisk å fortelle meg en sannsynligvis veldig godt bevart hemmelighet! Det var nemlig at oldeforeldrene mine giftet seg rett før det første barnet ble født, så det ble født som et såkalt "ekte barn" men skammen var nok likevel stor siden bruden var høygravid! Jeg snakket med et barnebarn av de om dette, hun var ikke klar over det, så muligheten for at pappaen hennes vet om det er liten men det hadde jo vært litt interessant å vite om han vet om det!

Egentlig kunne jeg tenke meg å dra til farmors grav men det går ikke, det klarer jeg ikke lengre, hun ligger nemlig på en kirkegård i det området og jeg klarer ikke tanken på å dra tilbake, det skal isåfall fryktelig mye til før det skjer... Så derfor ble det heller foreldrene hennes sin grav. Faktisk, takket være Solstrålen klarte jeg å besøke graven til farmor opptil flere ganger men det var så mye enklere når jeg bodde så nærme som jeg gjorde den gangen! Nå skal det nok mye til før jeg drar dit igjen, sånn sett er det greit at både mann og sønn lever, da har jeg ikke noe ansvar for stell av graven. Om den blir stelt er en annen sak da, men jeg tror det, den ble iallfall det før så jeg regner med at den eller de som gjorde det da fortsatt gjør det! Dessuten trenger man ikke å besøke en grav for å tenke på den eller de har gått bort!

Siden turen til graven ikke tok mange minutter måtte jeg finne på noe litt mer når jeg først var i området! Derfor tok jeg turen ned til vannet som er like i nærheten, der går det, så vidt jeg vet, en vei rundt hele vannet. Jeg gikk bare kanskje halve da, for å komme til neste busstopp og for å bare nyte det fantastiske høstværet som var i dag! Nede i byen igjen fant jeg en perfekt benk utenfor biblioteket og der ble jeg sittende å lese en stund, så kjøpte jeg meg litt mat og begav meg hjemover igjen.

Så, etter fryktelig mye bussing kom jeg meg hjem igjen, sliten men glad for å ha vært ute i solen! Resten av ettermiddagen og kvelden har gått til tv og lesing, er jo fullstendig hekta på "Sagaen om Isfolket" altså! I går morges begynte jeg på bok nr.4, i ettermiddag bok nr.5:p Lurer på hvor mange bøker jeg har lest når jeg skal til Humlen igjen neste uke!:p Mon tro om jeg har klart å lese ut hele serien i løpet av oktober? er jo godt mulig det!

I morgen skal jeg til Fysio-damen igjen, tidlig på formiddagen så jeg håper jeg kommer meg opp tidsnok! Må nemlig gå hjemmefra allerede halv ti eller noe sånt, så det kan bli spennende det! Etter det tror jeg at jeg skal ta en tur på biblioteket og sjekke det litt ut, er jo greit å ikke skeie helt ut etter treningen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar